Поки багато українців залишаються втягнутими у сувору реальність війни та боротьби за виживання, деякі представники еліти країни демонструють своє відірване від повсякденних проблем суспільства становище – розкішшю та привілеями. Нещодавно соцмережі розірвав скандал і одразу з двох приводів.

На сторінці у Facebook проекту The Budget Savvy Travelers з'явилася фотографія Bentley Bentayga з київським номером на тлі одного з курортних міст на Балканах.

Пост The Budget Savvy Trevelers / фото: скріншот Facebook
Пост The Budget Savvy Trevelers / фото: скріншот Facebook

Bentley Bentayga був випущений у 2017 році, зареєстрований у 2019 році у Києві, і є, очевидно, предметом розкоші та статусу. На українському ринку ціни на подібні моделі починаються від 114 тисяч доларів та можуть досягати 220 тисяч доларів.

Адміністратори сторінки здивувалися, що майже всі українські автомобілі, які вони бачать на Балканах, є моделями преміум-класу, такими як Lamborghini, Ferrari, Range Rover та Bentley.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Пост викликав бурхливу реакцію у користувачів соцмереж. Багато хто висловив своє невдоволення тим, яким чином українці можуть собі дозволити такі розкішні автомобілі в умовах економічних труднощів та військових дій:

  • "Усі багаті українці виїхали. Бідолашним доводиться залишатися і страждати. Багаті теж починають війни, бо війна вигідна."
  • "Тільки бідняки повинні йти на війну."
  • "Бо люди з грошима змогли легко втекти."
  • "У Сербії є приказка: "На війні багатий віддає корову, а бідний - сина."

Bentley Bentayga
Bentley Bentayga

Хтось навіть стверджує, що саме такими автомобілями українці дозволяють собі ще й отримувати соціальну допомогу від країн Євросоюзу:

  • "Всюди в Німеччині можна побачити такі машини з України, і ці люди просять притулку та фінансової допомоги."

Однак, незважаючи на негативні коментарі, були й ті, хто висловився за захист українських власників "люксових" машин.

Вони кажуть, що не всі власники таких автомобілів одержали їх шляхом корупції чи зловживання владою. Багато хто з них просто жили добре до початку війни і зберігають своє майно як форму захисту.

Bentley Геннадия Вацак / фото: Na Парижі
Bentley Геннадия Вацак / фото: Na Парижі

Тим більше, крім розкішних "тачок", українці покинули країну і на більш бюджетних машинах.

  • "Тому що ви не помічаєте дешевих та старих машин. Це називається "упередженість спостереження"."
  • "Українці залишили війну заради безпеки, а не бідності. Ви, мабуть, помічаєте "хороші" автомобілі частіше, ніж стандартні, що саме собою, ймовірно, відповідає на ваше запитання. Старі представницькі автомобілі в Європі не дорогі."

Однак, дані коментарі у бік захисту елітних машин явно не належать до народного депутата Геннадія Вацака – і це другий привід, який породив скандал.

Авто Геннадія Вацака, фото: strana.ua
Авто Геннадія Вацака, фото: strana.ua

Так, ми не можемо не заявити, що нещодавно він став першим в Україні власником електрокара Rolls-Royce Spectre за $610 000, чим викликав обурення та критики.

У той час як багато українців стикаються з труднощами та стражданнями, подібні приклади лише посилюють розчарування та невдоволення у суспільстві, у тому числі й іноземному, посилюючи відчуття нерівності, нерозуміння та відірваності еліти від простого люду, а України від Європи.

Раніше ми писали про те, що нікальне авто Містера Біна виставили на аукціон: хочуть отримати майже 4 млн. грн.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що обітниця-збоченець: у Саудівській Аравії камера показала, як гуманоїд пристає до жінки