Нещодавно у юридичну консультацію звернувся чоловік із досить специфічним запитанням, що торкнулося військової служби.

Він попросив професійної поради стосовно своєї ситуації: "Доброго дня, чи може людина бути непридатною до військової служби через ожиріння більше третього ступеню?"

Деталізувавши своє запитання, він уточнив, що його вага складає приблизно 155-160 кілограмів при зрості 185 сантиметрів, що викликало у нього занепокоєння щодо його придатності до служби в армії.

Ожиріння // gettyimages
Ожиріння // gettyimages

Адвокат Андрій Межирицький роз’яснив, що чи можна служити в армії в Україні залежить від правил, затверджених Міністерством оборони.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В цих правилах є список хвороб, включно з різними ступенями ожиріння, які впливають на придатність до військової служби.

Ожиріння може бути причиною, через яку людину не візьмуть в армію або візьмуть з певними обмеженнями. Існують різні рівні ожиріння, і в залежності від того, наскільки важким є випадок, людина може бути визнана обмежено придатною або непридатною до служби.

Ожиріння, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Ожиріння, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Хоча медицина визнає п’ять ступенів ожиріння, правила військової служби говорять лише про три. Якщо у людини ожиріння третього ступеню, вона може бути визнана не зовсім придатною до служби.

Але часто таких людей все одно можуть мобілізувати в армію під час воєнного стану, оскільки вони вважаються обмежено придатними.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua бійка та штовханина: мобілізація на ринку у Полтаві переросла у протест

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українцям виплатять фінансову допомогу з Європи: але для цього треба постаратися