Згідно з прогнозами синоптиків, на Україну наприкінці березня прийде надзвичайно тепла та мінлива погода. Очікується, що буде достатньо дощів, іноді навіть з грозами, але при цьому температура повітря буде вищою за звичайну для цієї пори року.

Прогнозується, що у вихідні дні температура підніметься до рекордних значень, сягаючи +20...+23 градусів у різних регіонах. Однак, незважаючи на тепло, слід бути готовим до тимчасових дощів.

Весна, фото: Unian
Весна, фото: Unian

Синоптик Ігор Кібальчич говорить, що більша частина Європи очікує циклональну активність і посилення атмосферних фронтів. В Україні це призведе до дощів, інколи інтенсивних і навіть гроз, особливо в окремих районах.

При цьому температура повітря залишиться надзвичайно високою, і на вихідних прогнозуються рекордні значення для багатьох областей.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Наталія Діденко доповнила картину погоди своїм прогнозом та передбачила, що після 29 березня настане справжній термічний бум.

Очікується, що термометри піднімуться до +20...+23 градуси.

Весна, фото: Unian
Весна, фото: Unian

Проте вона каже, що можливі дощі не вплинуть на загальне температурне тло.

Детально розглядаючи прогноз, ми бачимо, що у четвер, 28 березня, у західних областях очікуються невеликі дощі та грози, при вітрі до 15-20 м/с. Проте температура повітря підніметься до +13...+18°С, а в Одеській та Кримській областях навіть до +19...+22°С.

Погода в Україні, весна, фото: Знай.uа
Погода в Україні, весна, фото: Знай.uа

До п'ятниці, 29 березня, дощі короткочасні та поширюються не на всі області. Температурне тло також високе, з показниками від +11...+16 °С у багатьох регіонах, до +17...+23 °С у центральних і південних областях.

У вихідні дощі підуть на другий план і температура продовжить своє сходження. Субота, 30 березня, очікується без опадів, з температурою від +15...+20°С, а в деяких областях навіть до +21...+25°С. Неділя, 31 березня, також обіцяє ясну погоду та температурне тло від +18...+23 °С до +24...+26 °С.

Таким чином, попереду нас не лише теплі дні, а й можливість насолодитися природою. Пам'ятайте про турботу про довкілля та насолоджуйтесь кожним моментом!

Раніше ми писали про те, що надзвичайно тепла зима поставила весь світ навколішки: вчені попередили людей про величезну загрозу

Крім того, Знай.ua повідомляв, у якому віці ідеально зіграти весілля – молодим краще взагалі не поспішати.