Як відомо, чимало людей, які бажають скинути зайву вагу або просто перейти на здорове харчування, вважають, що найкорисніше, що можна з'їсти на сніданок - це каша.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЩоправда, дієтологи з цим твердженням погоджуються частково і запевняють, що насправді лише деякі каші корисні, а інші взагалі небезпечні для організму людини.
Манна
Так, манка, яку так "люблять" діти та дорослі за грудочки, посідає перше місце в рейтингу найшкідливіших каш. А річ у тому, що саме в манній крупі міститься менше вітамінів і багато глютену, який здатний викликати у дитини схильність до алергії та завадити нормальному засвоєнню вітаміну D та заліза, – навпаки, дуже багато. Крім того, манка містить велику кількість фітинової кислоти – речовини, яка заважає засвоюватись кальцію, а при регулярному вживанні – навіть призвести до його дефіциту.
Рисова
На друге місце дієтологи ставлять рисову кашу. Однак, йдеться лише про страву з шліфованого білого рису, бо інші сорти є дуже корисні. Справа в тому, що після шліфування в рисі практично не залишається вітамінів. Також однією з небезпек цієї крупи в тому, що він уповільнює процеси в кишечнику, тому не рекомендується людям, які мають нарікання на ожиріння.
Вівсянка
І трійку з найбільш непотрібних укладає вівсянку. Свій вибір дієтологи пояснюють це тим, що цій каші не під силу насичувати організм відповідними вітамінами через низький вміст білка. А от калорій у геркулесі багато – майже 400 на 100 г, втім, як і фітиновій кислоті – тій самій, яка вимиває з кісток кальцій.
Нагадаємо, що проблеми зі шлунком, зайва вага та інші наслідки: кому заборонено їсти молочні каші, особливо на сніданок.
Раніше ми повідомляли, що кава шкідлива, але її є чим замінити: продукти, що бадьорять, які врятують при сонливості