Навесні 2022 року російські війська, "подолавши місяці завзятих битв", а точніше сказати, стерши місто та його мешканців з лиця України, захопили Маріуполь та його околиці. Окупанти швидко перетворили зруйноване місто на свою військову базу.

Нещодавно стало відомо, що окупанти почали розповсюджувати квитанції за комунальні платежі до зруйнованих будинків Маріуполя.

Маріуполь. Фото: Telegram
Маріуполь. Фото: Telegram

Маріупольська міська рада повідомила про це в Telegram:

"Жителі окупованого міста отримують квитанції за комунальні послуги, яких немає. Більше того, їх принесли навіть до зруйнованих квартир, де ніхто не живе."

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Мало того, що окупанти продають, або, за недавньою інформацією з мережі, віддають задарма квартири, які колись належали українцям, то тепер ще й виставляють фантомні рахунки.

Міська рада звертає увагу на будинок на вулиці Троїцькій, де квартири знаходяться в аварійному стані, без опалення та навіть без батарей. Проте рахунок за опалення російські окупанти принесли. Куди платити?

Окупанти Маріуполя приносять платіжки за комуналку / фото: Telegram
Окупанти Маріуполя приносять платіжки за комуналку / фото: Telegram

"Окупанти не дбають про відновлення внутрішніх мереж будинків, але не соромляться виставляти квитанції за комунальні послуги. Їх єдина мета – збагатитися за рахунок маріупольців", – наголосили у міській раді.

Цей сумний епізод лише вкотре показує безжальну поведінку окупантів, які не лише руйнують місто, а й намагаються забезпечити собі прибуток за рахунок місцевих жителів, ігноруючи їхні потреби та страждання.