Масова жіноча мобілізація має допомогти вирішити проблему рекрутингу, адже призовників не вистачає з кожним днем. Україні необхідно покінчити зі своїм «старомодним менталітетом» стосовно жінок і ухвалити політику призову жінок на військову службу за ізраїльським зразком, заявила головний військовий радник країни з ґендерних питань Оксана Григор'єва в інтерв'ю The Times .

За даними уряду, зараз в українській армії служать 65 000 жінок, що приблизно на 40% більше, ніж у 2021 році, за рік до повномасштабного вторгнення Росії.

Майже всі є добровольцями, оскільки обов'язкового заклику для жінок не існувало. Втім, тепер жінки з медичною освітою мають ставати на облік у місцевих військкоматах. Але оскільки цього року перед країною стоїть завдання вербування сотень тисяч воїнів, Оксана Григор'єва переконана, що Україні слід серйозно підготуватись до мобілізації.

В Ізраїлі військова служба є обов'язковою з 1949 року. Однак серед ізраїльтян існує переконання, що бути в армії - це престижно. Часто жінки звільняються від служби у разі заміжжя, вагітності чи релігійних переконань. Та й триває вона на півроку менше, ніж у чоловіків.

Нині жінки становлять 33% всіх військовослужбовців та 51% усіх офіцерів Армії оборони Ізраїлю, а 92% усіх підрозділів армії відкриті для вступу жінок.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Жінки в Ізраїлі. Фото з інтернету

Раніше інформаційний портал розповідав, що Документи при собі, 10 тис грн "бонусів" і демобілізація: що внесли до Закону про "посилення" мобілізації

Також повідомлялося про Посилення мобілізації та покарання ухилянтів: чого чекати чоловікам