Незабаром до реєстру військовозобов'язаних "Оберіг" приєднається Пенсійний фонд, і це додасть ще більше інформації про потенційних новобранців до армії. Всю цю новину підтвердила заступник міністра оборони України Катерина Чорногоренко.

За її словами, це стане великим проривом, оскільки тепер ми зможемо отримати повну картину про людину, включаючи її трудову та професійну історію.

Українська армія на Донбасі
Українська армія на Донбасі

Це допоможе робити мобілізацію та набір на службу до армії більш ефективними.

"Як це буде виглядати? По суті, це дуже схоже буде на єдиний державний портал електронних послуг "Дія", людина може уточнити по собі інформацію, актуалізувати інформацію та зрозуміти, які ж дані знаходяться по ньому або по ній у реєстрі "Оберіг", – розповіла Чорногоренко.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Міністерство оборони вже успішно інтегрувало у систему "Оберіг" шість ключових сервісів, включаючи Державну податкову службу, Міністерство юстиції для доступу до державного реєстру актів цивільного стану, а також Державну судову адміністрацію та Державну прикордонну службу.

Українська армія (ЗСУ)
Українська армія (ЗСУ)

Тепер до цієї системи приєднається Пенсійний фонд, що надасть ще більше даних для аналізу.

По суті, це буде виглядати як єдиний портал, де можна дізнатися всю інформацію про людину, її трудову та професійну історію, а також її участь у військових діях. Це значно полегшить процес рекрутингу та мобілізації.

Нагадаємо, Зеленський заступився за ТЦК: "Слід сприймати критично"

Раніше ми писали про те, що ТЦК посилено шукатимуть ухилістів: на кого чекають великі перевірки