В інтерв'ю «Українській правді» військовий експерт докладно описав ситуацію, що склалася на фронті, підготовку до наступу російських військ та негативно оцінив мобілізацію в Україні. На його думку, 150 млн російських військ – серйозна загроза і, щоб впоратися з нею, уряд має приймати рішення, які не влаштують більшість.

За словами Тараса Чмута, поки що рано робити висновки про ефективність Олександра Сирського на посаді головнокомандувача ЗСУ. Щодо мобілізації є помилки. Так, на його думку, зменшення призовного віку з 27 до 25 років недостатньо – мобілізація має починатися з 20 років.

«Якщо ми хочемо вижити як країна, ми маємо повернутися до війни обличчям, прийняти її як реальність та почати з цим щось робити. Бо інакше – даремно, сотні тисяч загиблих, скалічених, які гинуть сьогодні, поки ми тут говоримо. Воно все марно» – каже Тарас Чмут.

При цьому мало хто має брати участь у бойових діях, вважає військовий експерт. Механік повинен ремонтувати пошкоджену техніку, так само як і оператор радіостанції РЕР не повинен сидіти в окопах.

Воїни ЗСУ. Фото: скрін youtube
Воїни ЗСУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Серед найголовніших потреб Збройних Сил України на фронті – людські ресурси. "Немає людей – немає всього іншого. Якби була достатня кількість людей, війна була б зовсім іншою зараз" – зазначає Тарас Чмут.

Що ж до матеріальних потреб, це боєприпаси всієї номенклатури.

"У пріоритеті артилерійські снаряди, мінометні міни, далекобійні засоби поразки тактичного та оперативно-тактичного рівня, хотілося б і стратегічного рівня. Далі: бронетехніка, БТР, БМП. У цьому списку не буде танків, на мою думку, зараз це не пріоритетно. також медично-евакуаційний транспорт, засоби радіотехнічної боротьби. Тут не буде безпілотників-розвідників, оскільки ми досить непогано і добре насичуємо їх з боку держави, волонтерів, партнерів", - каже експерт.

Коментуючи контрнаступ, який готують росіяни, він зазначає, що ворог ще й сам не визначився із географією нападу. І хоча додатково мобілізовано 300 тисяч росіян, куди їх спрямують, наразі невідомо.

«Перше велике інтерв'ю цього року. Воно більшості не сподобається. Але хтось і подякує… — настав час починати говорити і жити реальністю — неприємною, сумною реальністю — ми не виграємо цю війну. Але ми ще її не програли. Ще є час, є люди, ще можна зібратись і можна все змінити. Ще не пізно» - підсумував Тарас Чмут у Twitter.

Повну версію інтерв'ю дивіться на каналі Уoutube:

Раніше повідомлялося, що в Україні було ухвалено закон про мобілізацію

Також ми розповідали За вами бігати ніхто не буде: у системі вручення повісток будуть революційні зміни