Якщо людина відсутня за адресою і фізично не отримала вимогу ТЦК, така вимога вважатиметься врученою. День проставлення у поштовому повідомленні відмітки про неможливість вручення вимоги ТЦК на адресу місцезнаходження або реєстрації вважатиметься днем ​​вручення вимоги ТЦК.

Якщо громадянин не уточнив військово-облікові дані, керівник ТЦК зможе звернутися до поліції та ініціювати затримання та доставку порушника до ТЦК. Такі норми передбачає законопроект щодо посилення мобілізації №10449.

ТЦК легко дізнається про те, де ви проживаєте або працюєте в даний час, або де зареєстровано ваше авто завдяки закону про цифровізацію військового обліку (законопроект 10062), що набрав чинності 4 квітня.

Якщо громадянин ігнорує виклик ТЦК, не проходить медичну комісію та не надав свої військово-облікові дані протягом 60 днів, це буде розцінено як порушення законодавства про мобілізацію і він може бути затриманий поліцією за клопотанням ТЦК.

Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube
Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

У разі отримання письмової відповіді про неможливість здійснити адміністративне затримання та доставку громадянина до ТЦК, його керівник протягом 5 днів з дня отримання такої відповіді надсилає цьому громадянину у паперовій формі засобами поштового зв'язку рекомендованим листом з повідомленням про вручення на адресу його місцезнаходження, місця проживання. або знаходження вимоги про виконання обов'язків військовозобов'язаним, резервістом.

Днем вручення вимоги вважається:

1) день вручення вимоги під розписку поштовими службами;

2) день внесення до поштового відправлення відмітки про відмову в отриманні вимоги або відмітки про неможливість доставки вимоги з інших причин на адресу місцезнаходження, місця проживання або перебування особи;

3) день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати вимогу або відмітки про неможливість вручення вимоги особі з інших причин за адресою місцезнаходження, місця проживання або перебування особи, зареєстровані в установленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншу адресу.

У разі невиконання громадянином зобов'язання протягом 10 календарних днів з моменту пред'явлення вимоги ТЦК у судовому порядку може ініціювати:

- тимчасове обмеження такого громадянина у праві керування транспортним засобом під час мобілізації – на строк до виконання або відкликання такої вимоги.

- тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України – на строк для виконання зобов'язань на таку вимогу;

- накладення арешту на кошти та інші цінності такого громадянина, які перебувають на рахунках та на зберіганні в банках або інших фінансових установах, небанківських постачальниках платіжних послуг, або на електронні гроші, що зберігаються на електронних гаманцях в емітентах електронних грошей, на рахунках у цінних паперах у депозитарних установах - строк до виконання зобов'язань на таку вимогу.

ТЦК та поліція. Фото: скрін youtube
ТЦК та поліція. Фото: скрін youtube

Нещодавно портал Знай повідомляв Всім доведеться: командувач Сухопутних військ звернувся до українців

Раніше ми повідомляли про Посилення мобілізації та покарання ухилянтів: чого чекати чоловікам