Російська армія продовжує безжальні атаки на українську енергетичну інфраструктуру, завдаючи величезних збитків критично важливим об'єктам. За оцінками експертів, наслідки цих ударів будуть відчутні для всієї України вже найближчим часом.

Керівник Центру досліджень енергетики Олександр Харченко повідомив, що станом на сьогодні близько 75-80% усієї теплової генерації країни отримали пошкодження внаслідок російських ракетних атак. Найбільш руйнівними стали обстріли Сумської ТЕЦ та повне знищення Трипільської ТЕС Київської області.

Пожежа на Бурштинській ТЕС, фото з Telegram-канал
Пожежа на Бурштинській ТЕС, фото з Telegram-канал

За словами експерта, такі масштабні втрати енергетичних потужностей означають, що вже влітку, у липні-серпні, Україна, швидше за все, не зможе уникнути суттєвих обмежень у енергопостачанні.

"Я не раджу нікому цього року заморожувати щось у холодильнику, тому що буде дуже шкода", - зазначає він.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Трипільська ТЕС
Трипільська ТЕС

Єдиним дієвим засобом протидії таким атакам є розгорнута система протиповітряної оборони, якої на сьогоднішній день в Україні недостатньо. Поки країни Заходу не можуть ухвалити ефективних рішень, ми з кожним днем ​​наближаємося до катастрофи.

Вже влітку на нас можуть чекати віялові відключення електроенергії.

Нагадаємо, "нехай палає...": відомий таролог передбачила жорсткі удари по Кремлю

Як повідомляв "Знай.uа", Україна під загрозою великого блекауту: у Міненерго розповіли про відключення

Знай.ua писав, в Україні закінчуються ракети ППО: агресор виснажує оборону