"Національна суспільна телерадіокомпанія України" дослідила думки українців щодо мобілізації, оцінки роботи ТЦК та можливості долучитися до лав ЗСУ.

Половина опитаних вважають, що мобілізація йде не в тому напрямку, який потрібен. З них більшість впевнені, що у цьому винні ТЦК (59%) та Верховна рада (55%). Ще 48% покладають відповідальність на президента, а 37% - на Кабмін і ВЛК. Про те, що винні ухилянти, кажуть лише 15% респондентів, а ще 12% звинувачують ЗМІ.

60% негативно оцінюють роботу ТЦК. Переважно, так налаштовані чоловіки, а от жінкам дати оцінку важче (25% жінок не змогли відповісти, а серед чоловіків ця частка становить 16%).

Суворо налаштована до роботи ТЦК молодь віком від 33 до 45 років.
Також у чоловіків призовного віку запитали, чи готові вони долучитися до війська. Більшість опитаних віком 25-59 років, які наразі не служать, не бачать себе у війську (63%).

20% чоловіків розглядають для себе можливість доєднатися до війська у якості добровольців, контрактників або мобілізованих, ще 17% поки роздумують.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

За словами опитаних, піти на війну їх можуть змусити наступ на рідне місто або така загроза (31%), повне забезпечення спорядженням (29%) та можливість служити за обраною спеціальністю (27%). Інша група чоловіків мотивувалася б гарантованим двомісячним навчанням (22%), визначеним терміном служби (20%) та гарантованою періодичною ротацією (21%).

Повістка може змусити воювати лише 7%, а ще 24% чоловіків кажуть, що таких причин взагалі не існує.

Мобілізація / фото: depositphotos
Мобілізація / фото: depositphotos

Нагадаємо, що Українські в'язні йдуть на фронт: кого призвуть захищати країну

Раніше ми повідомляли, що Електронний кабінет призовника збере всі дані про вас: що варто знати