Уряд України ухвалив рішення, що регулює порядок оформлення закордонних паспортів та паспортів громадянина України для чоловіків призовного віку від 18 до 60 років. Згідно з новими правилами, такі чоловіки зможуть отримувати ці документи виключно на території нашої держави. Проте запроваджено низку винятків окремих категорій осіб.

Ці винятки стосуються осіб з інвалідністю, які супроводжують членів сім'ї з інвалідністю під час виїзду за межі України, батьків або опікунів, які виховують дітей з інвалідністю, та людей, які потребують постійного догляду.

Мобільний "Паспортний сервіс", скріншот: YouTube
Мобільний "Паспортний сервіс", скріншот: YouTube

Зокрема, за кордоном можуть отримати паспорти чоловіки, які мають посвідчення про інвалідність, супроводжують дружин з інвалідністю, батьків з інвалідністю І або ІІ групи, дітей з інвалідністю віком до 18 років або повнолітніх дітей з інвалідністю, які перебувають на їх утриманні.

Також це право поширюється на опікунів недієздатних осіб з інвалідністю, а також осіб, які самі потребують постійного догляду та супроводжуються членом сім'ї першого ступеня спорідненості.

Популярні новини зараз
Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Оформлення паспорту. Фото: скрін youtube
Оформлення паспорту. Фото: скрін youtube

Крім того, заборона на видачу паспортів за кордоном не стосується дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, під час їх виїзду за кордон, а також осіб, які виїжджають з дітьми, хворими на певні захворювання.

Нагадаємо, "Фортеця Варшава": 300 українців заблокували ДП "Документ", вимагають видати паспорти

Як повідомляв "Знай.uа", виплати, водійські права та ПМП: що заборонили оформляти військовозобов'язаним українцям за кордоном

Знай.uа писав, українців у Польщі змусять платити більше: уряд ухвалив важливе рішення