На початку травня Комітет Верховної Ради з правоохоронної діяльності виніс рекомендації до парламенту щодо законопроекту 11068. Він стосується змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та спрямований на суворіше покарання за дрібне розкрадання.

Одна з ключових пропозицій законопроекту – збільшити поріг для кримінальної відповідальності за крадіжку до 4542 грн.

Собака-злодій / фото: Pinterest
Собака-злодій / фото: Pinterest

До цього, з початку 2024 року, вважалося, що розкрадання майна стає карним, якщо його вартість перевищує 302 грн. 80 коп.

Законопроект наводить як приклад кілька судових рішень, включаючи випадок, коли чоловіка було засуджено за крадіжку памперсів на суму всього 356 грн. на 3,5 роки ув'язнення.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Запропоновані зміни також включають збільшення розміру штрафу до 850 грн. за дрібне розкрадання чужого майна та додавання нової частини до статті 51 Кодексу, яка передбачає відповідальність за крадіжку у значному розмірі.

Гроші / фото: Pinterest
Гроші / фото: Pinterest

Також запропонували зміни до процедури притягнення до адміністративної відповідальності за правопорушення, передбачені статтею 51 Кодексу. Комітет також висловив пропозиції щодо коригування "порога" розміру відмежування адміністративної та кримінальної відповідальності за дрібне розкрадання.

Варто нагадати про штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Раніше ми писали про те, що не тільки відключення, а й штраф: енергетики можуть нагрянути до боржників разом із поліцією