Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які мають відношення до керування автомобілем або навіть є власниками транспортних засобів, є дуже важливе нагадування від українських копів. Цього разу українським водіям розповіли яке покарання загрожує водіям за використання мобільного телефону під час їзди.

Цього разу саме патрульна поліція Києва нагадала, який штраф чекає на водія за використання телефону за кермом.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Патрульної поліції Києва.

Штраф, поліція, скріншот: YouTube
Штраф, поліція, скріншот: YouTube

Зазначається, що використання зв'язку дозволяється за допомогою спеціальної гарнітури або мультимедійної системи автомобіля, що дозволяє не відволікатися від керування транспортним засобом.

Популярні новини зараз
Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Відповідно до пункту 2.9 (д) ПДР України, водію забороняється під час руху транспортного засобу користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці.

"За таке порушення передбачено адміністративну відповідальність - штраф у розмірі 510 гривень", - повідомили в поліції.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Також варто розповісти, що українським водіям важливо завжди мати при собі кілька документів, коли вони сідають за кермо. По-перше, це права водія, що підтверджують, що ви маєте право водити. По-друге, техпаспорт на автомобіль, який показує, що ваша машина відповідає всім нормам. І, по-третє, страховий поліс.

Нагадаємо, вкрасти дозволять набагато більше: в Україні планують збільшити поріг кримінальної відповідальності.

Раніше повідомлялося, що юристи пояснили все, що щодо ухилістів: що потрібно знати.

Також, водіїв попередили про величезний штраф: можна розпрощатися із 17 тисячами.