18 травня в Україні набуде чинності новий закон про мобілізацію. Це спричинило великі черги в усіх регіонах країни, де люди поспішають оновити свої дані або вступити до армії. Водночас деякі люди шукають способи уникнути мобілізації.

Останнім часом збільшилась кількість чоловіків, які хочуть одружитися на жінках з інвалідністю, сподіваючись, що це допоможе їм уникнути служби або виїхати за кордон.

Укладання шлюбу, фото: uainfo.org
Укладання шлюбу, фото: uainfo.org

Ціни за такі фіктивні шлюби значно зросли: якщо раніше пропонували близько 1000 доларів, тепер ціни починаються від 2000 і можуть досягати 5000 доларів, залежно від того, чи дозволяє такий шлюб виїзд за кордон.

В інтернеті та соціальних мережах можна знайти сотні оголошень про такі фіктивні шлюби, що свідчить про значне зростання попиту і пропозиції в цій сфері. Також з'явилося багато оголошень, де жінки з інвалідністю пропонують чоловікам одружитися на них, щоб допомогти уникнути мобілізації.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Діти / фото: Freepik
Діти / фото: Freepik

Чоловіки теж активно шукають жінок або навіть літніх бабусь з інвалідністю для шлюбу. Наприклад, один чоловік по імені Олексій цікавився, чи може він, будучи 32-річним військовозобов'язаним, одружитися на 64-річній жінці без юридичних проблем, але йому відповіли, що такий шлюб може викликати підозри у реєстраторів.

Є й інші випадки, коли військовозобов'язані пробували укласти шлюб зі значно старшими жінками, але реєстратори відмовилися їх реєструвати після детального опитування.

Реєстрація шлюбу, кадр з відео
Реєстрація шлюбу, кадр з відео

Крім того, деякі чоловіки шукають вагітних жінок, які згодні за певну суму дозволити їм записати народжену дитину на своє ім'я. Так, вони сподіваються використовувати наявність трьох дітей як підставу для звільнення від мобілізації. Ці способи пошуку обходу служби у армії викликають багато обговорень і критики у суспільстві.

Нагадаємо, потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників

Вам буде цікаво дізнатися що робити з обручкою після розлучення - залишити, спалити або віднести до церкви