Поки соціальні мережі заповнюються відео та кадрами евакуації населення з Вовчанська, яке опинилося на передньому краї бойових дій, у північній частині міста російські військові почали брати цивільних у полон.

Це сталося незважаючи на спроби української Національної поліції вивести людей з небезпечної зони.

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України, Ігор Клименко, у своєму Telegram:

"Станом на сьогоднішній день, за оперативною інформацією, російські військові, які намагалися закріпитися в місті, не дозволяли місцевим жителям евакуюватися: людей почали викрадати та зганяти у підвали."

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Евакуація з Вовчанська / фото: скріншот Х
Евакуація з Вовчанська / фото: скріншот Х

Евакуація з Вовчанська / фото: скріншот Х
Евакуація з Вовчанська / фото: скріншот Х

Більше того, надійшли повідомлення про перші випадки розстрілу громадянських людей російськими військовими. Так, один із місцевих жителів, намагаючись врятуватися, відмовився підкоритися наказам загарбників і був убитий.

У відповідь на ці події слідчі Національної поліції України у Харківській області розпочали кримінальне розслідування за фактами порушення законів та правил ведення війни.

Проте, евакуаційні групи Національної поліції України продовжують свою роботу у Вовчанську, незважаючи на інтенсивні бойові зіткнення, та прагнуть забезпечити безпечну евакуацію громадянських мешканців.

Евакуація з Вовчанська / фото: Ґвара Медіа
Евакуація з Вовчанська / фото: Ґвара Медіа

Евакуація з Вовчанська / фото: Суспільне
Евакуація з Вовчанська / фото: Суспільне

Варто нагадати, що "Лінія оборони повністю відсутня" - командир ЗСУ про тяжку ситуацію у Вовчанську.

Раніше ми писали, сира курка, хліб у плісняві та й незрозумілі котлети: екс-військовослужбовець поскаржився на харчування в армії

Також наш портал повідомляв, "Чмінь більше немає": Жорін попередив про найбільш загрозливу ситуацію на фронті з лютого 2022 року.