Якщо ви втратили посвідчення учасника бойових дій або пошкоджено в результаті битв, є способи його відновлення. Ця інформація може бути корисною для тих, хто зіткнувся з такою ситуацією.

Посвідчення учасника бойових дій – це важливий документ, що підтверджує статус ветерана війни та надає низку пільг та виплат відповідно до законодавства України.

Пільги для УБД. Фото: Youtube
Пільги для УБД. Фото: Youtube

Щоб поновити таке посвідчення, якщо воно видавалося міжвідомчою комісією, потрібно звернутись на електронну пошту Міністерства у справах ветеранів на адресу dpi@mva.gov.ua

У листі слід додати:

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще
  • засвідчені копії сторінок паспорта (1,2, 11, 12),
  • власне засвідчену копію довідки про надання ідентифікаційного номера,
  • фотографії розміром 3 на 4 (2 штуки),
  • заяву про заміну зіпсованого/втраченого посвідчення з уточненням причин втрати (заява пишеться у довільній формі, з обов'язковою вказівкою своєї електронної пошти та номера мобільного телефону).

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Якщо посвідчення пошкоджено, його також слід надіслати разом із заявою. У разі втрати посвідчення, слід написати заяву в поліцію, а також розмістити оголошення в газеті.

Для відновлення посвідчення демобілізованим особам необхідно написати заяву до ТЦК та СП за місцем обліку. ТЦК робитиме запит до установи, яка видавала посвідчення.