Починаючи з 18 травня, в Україні починає діяти оновлений Закон про мобілізацію. Водночас для військовозобов'язаних відкривається доступ до додатка "Резерв+". Про це йдеться у повідомленні Міноборони на офіційній сторінці у facebook.

З 18 травня військовозобов'язані громадяни України у 60-денний термін зобов'язані оновити дані в ТЦК. Зокрема, робити це можна за допомогою додатка "Резерв+", який можна завантажити на смартфон через App Store та Google Play Market з 18 травня.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

У додатку українці зможуть актуалізувати дані: мобільний телефон, фактичне місце проживання та e-mail (за наявності). Вказується, що при оновленні даних направлення на проходження ВЛК не видаватиметься.

"Під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом", - заявили в Міноборони.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

При оновленні даних безпосередньо в ТЦК військовозобов'язаним будуть вклеювати у військовий квиток спеціальний QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про статус військовозобов'язаного, призовника або резервіста.

Цей функціонал передбачено і в додатку "Резерв+". Однак там QR-код з'явиться лише з 18 червня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року.

Також наш портал інформував, цей новий документ будуть видавати ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять.

Крім того, ми писали, критична фаза війни: командувач Сухопутних військ виступив з важливою заявою.