Нардеп від партії "Слуга народу" Сергій Гривко зареєстрував новий законопроект №11264, який уже спричинив бурю обговорень. Цей проект пропонує запровадити так званий "податок на бездітність".

Законопроект, опублікований на сайті Верховної Ради, має на меті покращення демографічної ситуації в Україні.

Військовий і дитина. Фото: armyinform
Військовий і дитина. Фото: armyinform

Згідно із законопроектом, платниками "демографічного збору" стануть усі громадяни України віком від 21 до 58 років. Запропоновано такі ставки податку:

  • 1,5% від доходу особам без дітей;
  • 1% для тих, хто має одну дитину;
  • 0,5% батьків двох дітей.

Особи, які мають трьох і більше дітей, а також люди з підтвердженим медичними документами безпліддям або інвалідністю І групи, звільняються від сплати цього податку.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Пост Сергія Гривка / фото: скріншот Facebook
Пост Сергія Гривка / фото: скріншот Facebook

Основна мета законопроекту, як зазначено в пояснювальній записці, – створити умови для підвищення народжуваності та підтримати сім'ї з дітьми. У довгостроковій перспективі планується надати фінансову, соціальну, психологічну та правову допомогу молодим сім'ям.

Також законопроект передбачає покращення доступності житла та транспорту для сімей з дітьми та підвищення престижу материнства та батьківства.

Пропозиція Сергія викликала неоднозначні реакції у суспільстві, і народний депутат України Ярослав Железняк прокоментував його наступною фразою:

"Сприймайте просто як чергову д***ну ідею трусковецької школи економіки"

Сам Гривко невдовзі відкликав проект, не витримавши натиску народу.

Пост Сергія Гривка / фото: скріншот Facebook
Пост Сергія Гривка / фото: скріншот Facebook

Це не перший екстравагантний законопроект Гривка. Раніше він запропонував скоротити терміни ув'язнення для засуджених, які генеруватимуть електроенергію, крутячи колеса велосипеда. Також він пропонував стягувати податки з екстрасенсів, тарологів та езотериків.

Нагадаємо, мага , шамани та екстрасенси нарешті заплатять: держава планує стягнути з них податки

Також ми писали про те, що на пенсіонерів катастрофічно не вистачає грошей: все через болісний закон