В Україні набув чинності новий закон про посилення мобілізації, який передбачає не лише посилені штрафи, але й можливість конфіскації майна ухилянтів, яке згодом може бути реалізоване на державному онлайн-аукціоні "CETAM".

Ця норма вже викликає жваві обговорення серед українців, адже спектр майна, яке може бути конфісковане, надзвичайно широкий. За словами юристів, під арешт можуть потрапити як нерухомість, так і побутові речі. Після продажу майна на аукціоні, виручена сума йде на сплату штрафу, а залишок, якщо він є, повертається власнику. На сьогоднішній день на аукціоні "CETAM" можна знайти безліч лотів, які колись належали боржникам.

Незвичайні лоти на аукціоні

Нещодавно державною виконавчою службою Миколаївської області було виставлено на аукціон незвичайний лот — упаковка дріжджів за стартовою ціною 5 гривень. Іншого майна у боржника просто не було. Це може здаватися смішним, але ситуація підкреслює, що в разі відсутності цінного майна, навіть такі дрібниці можуть бути арештовані.

Лот на аукціоні. Фото:setam.net.ua

Окрім упаковки дріжджів, на аукціоні можна знайти і більш ліквідні речі — одяг, побутову техніку, посуд та багато іншого. Хоча поки що на аукціоні немає майна ухилянтів, оскільки закон набув чинності лише декілька днів тому.

Популярні новини зараз
Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня В Україні хочуть змінити систему соцдопомоги: на що розраховувати людям Вибачте, банк безсилий: у клієнтів "Привату" зникають з карт останні гроші
Показати ще

"Боржниками у виконавчих провадженнях є фізичні та юридичні особи, з яких на підставі рішення суду стягується заборгованість. Це включає несплату боргів по аліментах, невиплату заробітної плати роботодавцем та інші фінансові зобов’язання", — пояснили у пресслужбі "CETAM". Переважно це заборгованість, яка виникає на підставі кредитних договорів та договорів позики.

Різноманіття лотів на "CETAM"

На сайті аукціону можна знайти лоти різного цінового діапазону — від менш ніж однієї гривні до мільярдів гривень. Серед них є заводи, літаки, судна, торгово-розважальні центри та багато іншого. Такий широкий спектр майна показує, наскільки різноманітною може бути конфіскація у випадку несплати боргів.

Лот на аукціоні. Фото: setam.net.ua

Нагадаємо, Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити

Також ми повідомляли: Страшніше за ТЦК? Ухилянтів-втікачів лякають новою загрозою