Після введення в дію нового закону щодо мобілізації, багато українців втратили право на бронювання від призову. Але голова Комітету Верховної Ради України з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пропонує неординарний шлях вирішення цієї проблеми - розігрувати бронь в лотерею.

У своєму виступі на національному телемарафоні "Єдині новини" Гетманцев висловив ідею про реалізацію "справедливого бронювання". Він порівняв цей метод з американською практикою, де призов здійснюється за допомогою випадкової лотереї дат народження. За цією системою мобілізуються особи, які народилися в певний день, без будь-яких пільг чи винятків.

Лотерея, фото: expres.ua
Лотерея, фото: expres.ua

"Я би скористався прикладом Сполучених Штатів Америки, коли призов здійснюється за певними датами народження, визначалися випадково - в "лотерею". ... І призивалися ті люди, які були народжені у ту дату. Безвідносно до роду професії, чи занять. Тоді це буде справедливим", - зазначає Гетманцев.

За його словами, жодна система не зможе задовольнити всіх громадян. Нардеп визнав, що питання мобілізації є надзвичайно чутливим і складним для вирішення.

Популярні новини зараз
Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Народний обранець також відзначив, що немає планів встановлювати вибіркову бронь за професією, навіть для тих, хто працює у сфері інформаційних технологій.

Нагадаємо, Ні чим не погидують: в ухилянтів-боржників відбиратимуть останнє, в тому числі і особисті речі

Раніше ми розповідали, що "Резерв+" не замінить: адвокат пояснив нюанси застосунку

Також, Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити