Міністерство оборони України представило новий мобільний застосунок "Резерв+", який призначений для військовозобов'язаних, призовників та резервістів. Однак, виникає питання: чи може цей застосунок повністю замінити електронний кабінет військовозобов'язаного? Адвокат Олег Леонтьєв розглянув цю ситуацію та надав пояснення.

Адвокат наголосив, що застосунок "Резерв+" не може функціонувати як повноцінний електронний кабінет для військовозобов'язаного, як це передбачено законом. За його словами, цей застосунок не пройшов відповідних тестувань та випробувань, а також не відповідає законодавству.

"У законі зазначено, що має бути створений електронний кабінет військовозобов’язаного. Я з нетерпінням чекав на створення цього кабінету, але його так і не дочекався. Натомість нам тільки зробили застосунок на мобільний телефон. Застосунок – це не є ні в розумінні закону 'електронний кабінет' і в фактологічному розумінні 'електронний кабінет'. Він не може замінити електронний кабінет", - пояснив адвокат.

Військовий квиток / фото
Військовий квиток / фото

Адвокат також вказав на важливість правильної роботи електронного кабінету та навів приклад роботи аналогічних систем, зокрема електронного кабінету Державної податкової служби.

Популярні новини зараз
Українцям дозволять відкупитися від мобілізації – новий закон вже на підході Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому Українські супермаркети опустіли: яких продуктів поменшало через відключення світла Вибачте, банк безсилий: у клієнтів "Привату" зникають з карт останні гроші
Показати ще

"Людина може працювати з тим електронним кабінетом, вона повністю ідентифікована, і виконувати всі ті дії, на які він покликаний. Закон так само передбачав створення цього електронного кабінету. В електронний кабінет можна вносити всі дані щодо наявності/відсутності відстрочок, підтверджувальних документів. На жаль, мобільний застосунок цього не дозволяє", - додав Леонтьєв.

Нагадаємо, Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Раніше ми розповідали, що Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Також, З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК