Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) провело перевірку декларацій 541 високопосадовця ТЦК. В результаті виявили цілих вісім випадків можливих корупційних порушень.

Серед них знайшовся керівник одеського ОТЦК Борисов, підозрюваний у незаконному збагаченні на суму понад 188 млн гривень.

Анастасія Радина, народний депутат та голова антикорупційного комітету Верховної Ради України (ВРУ), поділилася цією інформацією у Facebook.

ТЦК / фото: скріншот Youtube
ТЦК / фото: скріншот Youtube

За її словами, НАЗК передало поліції матеріали за вісьмома керівниками ТЦК, які підозрюються в незаконному збагаченні на 265 млн гривень, володінні необґрунтованими активами на 6 млн і поданні хибних декларацій на суму 7 млн ​​гривень.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Серед декларацій, які викликають більше запитань, фігурує декларація Євгена Борисова, якому торік було повідомлено про підозру у незаконному збагаченні на суму понад 188 млн. гривень.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Інший випадок пов'язаний із начальником одного з ТЦК, який, за даними НАЗК, отримав на свою особисту банківську картку близько 400 000 гривень від різних військовослужбовців і, ймовірно, використав їх для особистих цілей.

За словами Радіної, інші матеріали, передані НАЗК правоохоронним органам, стосуються представників ТЦК у різних регіонах України. НАЗК продовжує моніторити спосіб життя ще 28 осіб та проводити повну перевірку декларацій ще п'яти посадових осіб керівного складу ТЦК.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що трашніше ніж ТЦК? Ухилістів-втікачів лякають новою загрозою

Вам буде цікаво дізнатися, чи чоловіків застерегли від помилки в ТЦК: читайте уважно