Для всіх наших шановних читачів, які є студентами або навіть їхніми близькими родичами чи друзями, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що Міністерство освіти і науки України роз'яснило, як тепер можна отримати довідку про претендента на навчання ЄДЕБО.

Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби Міністерства освіти та науки України.

Скрін, відео YouTube студенти
Скрін, відео YouTube студенти

У міністерства заявили, що згідно з Порядком проведення призову громадян на службу під час мобілізації на особливий період передбачено, що українці мають отримувати Довідку про претендента на освіту за даними Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО).

Публікація Міносвіти, скріншот: Telegram
Публікація Міносвіти, скріншот: Telegram

Популярні новини зараз
Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті Заженуть у борги, а ви й знати не будете: клієнти Ощадбанку скаржаться на списання коштів Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше "Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це
Показати ще

Щоб отримати такий документ, претендент має звернутися до навчального закладу, який сформує та видасть його студентам денної (дуальної) форми навчання.

У Міносвіти повідомили, що наразі проводиться доопрацювання програмного забезпечення ЄДЕБО, яке дозволить навчальним закладам формувати такі довідки.

Коли функція буде реалізована в повному обсязі, МОН пообіцяли повідомити про це окремо, а також надати алгоритм отримання довідки.

Додамо, що ЄДЕБО є єдиною базою даних, яка містить інформацію про всі освітні документи в Україні. Відомості з цього реєстру використовуються для відновлення втрачених документів, отримання дублікатів, а також визнання іноземних документів про освіту.

Нагадаємо, ухилистам пояснили, коли у них почнуть відбирати речі.

Раніше повідомлялося, що молодий британець пішки прийшов в Україну, щоб потрапити до ЗСУ: "Я тут, щоб боротися...".

Також, все одно маємо прибути до ТЦК, термін – до 16 червня: знятих з обліку приголомшили новиною.