У Фастівській міськраді попередили про ІПСО на території України та загрозу для підлітків.

За повідомленнями, нещодавно у Фастівській громаді з'явилося одне із спільнот, яке розміщує образливі публікації російською мовою з фотографіями осіб, переважно підліткового віку, з подальшою вимогою коштів за видалення такої інформації. Міська влада відреагувала на цю ситуацію в рамках закону.

Школа. Фото: Youtube
Школа. Фото: Youtube

Представник Фастівського районного управління ГУ Національної поліції у Київській області Ярослав Петручик повідомив, що станом на 20 травня до Реєстру внесено 34 заяви за статтею 182 "Порушення недоторканності приватного життя" Кримінального Кодексу України.

Наразі ведеться розслідування, під час якого вже простежено рух коштів до банківських карток, зареєстрованих у Казахстані.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Школа, фото: скріншот із відео
Школа, фото: скріншот із відео

Представник поліції також запевнив, що продовжуються роботи з визначення осіб, які замовляли публікації у спільноті.

Начальник служби у справах дітей Людмила Змаженко зазначила, що ведеться роз'яснювальна робота з особами, які першими контактують із підлітками, за алгоритмом дій у таких випадках.

Міська рада надала алгоритм дій у разі виявлення фотографій дітей у подібних спільнотах. Головне звернутися до поліції, написати заяву та подати скаргу на той чи інший Telegram-канал.

Нагадаємо, голова ФЛА Закарпаття у формі з написом "Russia" запропонував "від'єднати" регіон

Як повідомляв "Знай.uа", стендапер Кирило Ганін посміявся з ухилістів і "порвався" від питання, чому не у ЗСУ: "Я інша людина, інша..."

Знай.ua писав, зірка "Кварталу" Ірина Гатун "відморозилася" після ганебного жарту: "Адекватні люди розуміють"