З Одеси прийшли вельми тривожні новини. Тут місцевий бізнесмен із сином викрали підлеглого та намагалися перетворити його на раба нібито за борги. Потерпілий зміг сховатися та написати заяву в поліцію. Але вже на суді просив не садити своїх викрадачів, що суд і зробив. Батько із сином відбулися умовними термінами.

Про це вже офіційно стало відомо завдяки інформації у пригоорі суду.

Судове засідання, скріншот: YouTube
Судове засідання, скріншот: YouTube

Зазначається, що підприємці, батько та син, очолюють фірми "Буд майстер Одеса" та "Інтер Буд Одеса", які займаються ремонтом квартир у новобудовах.

У лютому 2022 року, незадовго до початку повномасштабної війни, вони вирішили налякати власного працівника, який нібито неякісно зробив свою роботу. Чоловіки найняли бійців, чиї особи слідство так і не встановило, заманили чоловіка до квартири, яку він ремонтував.

Популярні новини зараз
Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК Гороскоп на тиждень 24-30 червня для всіх знаків Зодіаку: смуга удачі Тельців, напруга Водоліїв та розчарування Дів Комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів
Показати ще

Одеса, фото: Знай.ua
Одеса, фото: Знай.ua

У помешканні потерпілого побили, приставили до скроні стартовий пістолет і пообіцяли застрелити, якщо негайно не "компенсує" збитків. Потім суму збільшили. За рахунок оплати боргу у чоловіка відібрали гаджети, а потім відвезли на машині в якийсь підвал, заявивши, що тепер він працюватиме там безкоштовно, поки не відпрацює.

Однак почалося повномасштабне вторгнення, який потерпілий зміг вирватися та заявити на викрадачів до правоохоронних органів. На суді, щоправда, громадянин був не настільки важливий стосовно своїх роботодавців.

Він сказав, що помирився з ними, претензій матеріального та морального характеру немає, попросив залишити без розгляду цивільний позов, а самих бізнесменів не садити.

Справу розглядав Київський районний суд міста Одеса, він виконав прохання потерпілого. Проте суд не погодився з позицією обвинувачених, які наполягали, що не викрадали та не вимагали, а лише домагалися виконання цивільно-правових зобов'язань щодо примусу до цього (стаття 355 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, раптово зупинилося серце: 16-річний хлопець воскрес після молитов мами.

Раніше повідомлялося, що на підготовку – п'ять годин. Далі окоп і зник безвісти: історія українського воїна, якого відправили на фронт.

Також, зловили на вулиці і примусово відвезли до ТЦК: українцям розповіли, як поводитися.