Постановою №560, виданою Кабінетом Міністрів України 16 травня 2024 року, був затверджений порядок вручення повісток через поштові служби, зокрема, через Укрпошту.

Після вручення повістки призовникам надається 14 днів для того, щоб з’явитися за викликом. Проте, якщо призовник не проживає за адресою реєстрації, він може навіть не дізнатися про повістку. Це особливо стосується випадків, коли українці надають неправильну інформацію про своє місце проживання. Зокрема, через «Резерв+».

Повістка. Фото: скрін youtube
Повістка. Фото: скрін youtube

Повістки, які не знайшли адресатів, залишаться на пошті і через певний проміжок часу повернуться назад до відправника. Але при цьому будуть вважатися врученими. Наразі закон не передбачає, де саме може бути вручена повістка.

Якщо ви зазначили неправильну або застарілу адресу у системі реєстрації або не змогли отримати повістку через будь-які причини, це може мати серйозні наслідки вже з 20 червня.

Популярні новини зараз
Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити
Показати ще

За ухилення від проходження ВЛК або неявку до ТЦК на заплановану дату, призовник може отримати штраф у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень, що може суттєво позначитися на його фінансовому становищі. Тому важливо перевіряти свою поштову скриньку та впевнитися, що ваші контактні дані у системі реєстрації є актуальними.

Нагадаємо, Все одно мають прибути до ТЦК, термін – до 16 червня: знятих з обліку приголомшили новиною

Раніше ми розповідали, В якому випадку можна відмовитись від повістки: юрист пояснив тонкість мобілізації

Також вас може зацікавити: Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити