Насамперед варто нагадати нашим читачам, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбувається загальна мобілізація. Поліцейські можуть затримати військовозобов'язаного, якщо він не оновив свої облікові дані протягом двох місяців – починаючи з 18 травня 2024 року.

За інформацією від юристів, саме у такому разі чоловіків можуть уже законно доставити до ТЦК та СП.

Про це розповіла юрист Арина Швець, в інтерв'ю для одного з українських видань.

Військовий квиток, скріншот: YouTube
Військовий квиток, скріншот: YouTube

За її словами, якщо військовозобов'язаний не оновив свої облікові дані протягом двох місяців і був притягнутий до адміністративної відповідальності, то під час зустрічі ТЦК та поліції може статися факт затримання та доставки чоловіка до військкомату. Втім, є нюанс.

Популярні новини зараз
Українцям будуть по-новому вручати повістки: все зміниться з 16 липня Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла "Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня "Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це
Показати ще

Бусик, скріншот: Telegram
Бусик, скріншот: Telegram

"Однак треба врахувати той факт, що таке затримання проводиться лише за попереднім зверненням представників центрів комплектування до поліції", – розповідає правозахисниця.

Також юрист Аріна Швець вирішила нагадати важливий нюанс. За її словами, в Україні всі чоловіки віком від 18 до 60 років повинні мати із собою військовий квиток чи інший військово-обліковий документ, а також паспорт. Ці документи мають право перевіряти як працівники ТЦК та СП, так і представники поліції.

Нагадаємо, посилення мобілізації: де можуть зупиняти і які документи перевірятимуть.

Раніше повідомлялося, що українці можуть не збирати папку хвороб для проходження ВЛК - чому це не допоможе.

Також, чи можуть працівники ТЦК примусово забирати чоловіків з вулиці на перевірку: адвокат здивував відповіддю.