У соціальних мережах активно ходять чутки, що у тих, хто вирішив ухилятися від мобілізації, з набранням чинності нового закону, будуть відбирати їх транспортні засоби. Виявляється, що насправді все відбуватиметься зовсім за іншим сценарієм дій.

Про це одному з українських телеканалів розповіла юрист "Правозахисної групи Січ" Олена Ресенчук.

Візит до ТЦК, скріншот: Facebook
Візит до ТЦК, скріншот: Facebook

За її словами, у цьому випадку йдеться про обмеження людини у користуванні транспортним засобом у разі систематичного ігнорування нею вимог ТЦК щодо виконання військового обов'язку.

Співробітники ТЦК при виявленні порушника правил військового обліку можуть викликати поліцію, щоб та здійснила адміністративне затримання та доставила його до ТЦК.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: Facebook
Візит до ТЦК, скріншот: Facebook

Якщо поліція повідомляє про неможливість затримання громадянина, ТЦК протягом 5 днів надсилає йому листа з обов'язками військовозобов'язаного та вимогами виконати їх. Причому отриманим порядок денний вважається не лише під розписку, а й при виставленні у поштовому повідомленні відмітки про неможливість вручення її громадянину.

Якщо правопорушник за 10 днів не виконає згадані в повідомленні дії, починаючи з 11-го дня ТЦК протягом місяця подає судовий позов про обмеження цієї особи в управлінні транспортним засобом під час мобілізації до виконання нею зазначених вимог або їх відкликання.

Юрист уточнює, що враховуючи обмежений час подання ТЦК судового позову та високу навантаженість цих органів, найімовірніше такий захід як обмеження ухиліста в керуванні транспортним засобом навряд чи стане масовим.

Нагадаємо, як позбутися настирливих колекторів, коли вони все дзвонять і дзвонять.

Раніше повідомлялося, замість перерахунку – фіктивний документ: як захистити себе від нечесних показників лічильника.

Також, реформа автострахування в Україні: що новенького придумали депутати для простих водіїв.