У мікрорайоні "Під Голоском" Львова планують збудувати новий сучасний житловий комплекс, призначений для військовослужбовців.

Це рішення є разовим порушенням мораторію на будівництво у цьому районі, проте воно спрямоване на забезпечення житлом захисників України. Новий ЖК складатиметься з 225 квартир, розташованих у будинках заввишки від 6 до 9 поверхів. Між будівлями буде облаштовано пішохідну зону та безавтомобільний двір. Також у комплексі передбачено будівництво дворівневого паркінгу на 315 машиномісць.

Новий ЖК для військових, фото: city-adm.lviv
Новий ЖК для військових, фото: city-adm.lviv

Ініціаторами проекту виступили "Житлово-будівельний кооператив "Преміум Голоско" та "Житлово-будівельний кооператив "Український доброволець". Саме вони звернулися до міської ради з клопотанням про видачу дозволу на будівництво.

Завдяки цьому проекту 75 квартир будуть передані учасникам кооперативів на пільгових умовах – по 40 квадратних метрів безкоштовно та можливість придбати ще 10 квадратних метрів за ціною 600 доларів (~24 тис. грн) за квадратний метр, що є фактично собівартістю.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" та "Газмережі" дали час до 5 липня: що має зробити кожен споживач Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні
Показати ще

Новий ЖК для військових, фото: city-adm.lviv
Новий ЖК для військових, фото: city-adm.lviv

Новий ЖК для військових, фото: city-adm.lviv
Новий ЖК для військових, фото: city-adm.lviv

Окрім житлових приміщень, у новому комплексі також буде облаштовано спортзал для ветеранів, який перейде у власність міста. Загальна площа приміщень, що стануть комунальною власністю, становитиме 200 квадратних метрів.

Незважаючи на деякі незручності для мешканців району через будівництво, це рішення знайшло підтримку серед місцевої громади. Представники житлових кооперативів та мешканці мікрорайону, які були присутні на засіданні виконавчого комітету, висловили свою згоду на будівництво нового ЖК для військових.

Нагадаємо, буде справжній рекорд: які ціни на нерухомість чекають на українців у 2024 році.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям готують суттєве підвищення податків: скільки доведеться платити

Знай.ua писав, українців попередили про штрафи за борги по комуналці: кого покарають в першу чергу