Росіяни активізували обстріли українських міст, через що багато сімей замислюються над тим, щоб вивезти дітей за кордон у безпечне місце. Розповідаємо, як зробити це максимально просто та швидко.

Державна прикордонна служба України надає роз'яснення щодо правил і вимог, які допоможуть батькам зробити цей процес якнайбільш безпечним та ефективним.

Дитина у таксі, фото - Timothy Fedenko
Дитина у таксі, фото - Timothy Fedenko

Виїзд малолітніх дітей з України можливий лише за згодою обох батьків або у супроводі осіб, уповноважених ними. Це може бути надзвичайно важливою деталлю, особливо у ситуаціях, коли один з батьків перебуває на фронті або в іншій країні.

Для виїзду дитини можна обрати кілька варіантів супроводу:

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

З обома батьками або одним з них: У цьому випадку додаткові дозволи не потрібні.

З близьким родичем: Якщо дитина виїжджає з бабусею, дідусем, чи іншим родичем, потрібно мати свідоцтво про народження дитини та документи, що підтверджують родинні зв'язки.

Якщо один із батьків перебуває у складних умовах (наприклад, на фронті або у іншій країні), необхідно звернутися до органів опіки та піклування для отримання дозволу на виїзд дитини у супроводі іншої особи.

У разі сумнівів або питань, не соромтеся звернутися до фахівців. Державна прикордонна служба України та органи опіки та піклування готові надати необхідну підтримку та консультації.

Нагадаємо, Яка не яка, а допомога: які родини додатково отримають по 1100 гривень

Раніше ми розповідали, що Українцям у Німеччині повідомили про зміни

Також, Одноразова допомога для батьків: кожному на руки виплатять по 10 000 грн