Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції повідомило, що якщо ваша дитина народилася за кордоном, вам потрібно звернутися до дипломатичної установи або консульства України у країні, де ця дитина народилася.

Там проводиться реєстрація народження та встановлення прізвища, імені та по батькові. Ви або ваш партнер повинні подати письмову або усну заяву до дипломатичного представництва або консульської установи України, або заяву можуть подати ваші родичі, якщо ви не можете цього зробити.

Новонароджений / скріншот з відео
Новонароджений / скріншот з відео

Після того, як заява подана, консул проведе реєстрацію народження вашої дитини. Вони також визначать походження та присвоюють прізвище, ім'я та по батькові дитині.

Вам потрібно буде мати документ з медичного закладу, який підтверджує народження вашої дитини, або довідку від лікаря, який допомагав при пологах. Також вам потрібно буде показати паспорт або інший документ, що підтверджує вашу особу або особу вашого партнера.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Новонароджені, кадр з відео
Новонароджені, кадр з відео

Якщо це можливо, вам також може знадобитися документ, який підтверджує походження батька. Вам треба подати заяву про реєстрацію народження вашої дитини не пізніше, ніж за місяць з дня її народження.

Ця процедура реєстрації народження та видачі свідоцтва про реєстрацію не коштує вас нічого.

Раніше ми писали про те, що не кожен гаманець потягне: молоко, сир та кефір продають за новими цінами

Раніше Знай.ua стало відомо про гроші "зависають" у системі: клієнтів Monobank попередили про збої

те, що швидше переоформлюйте машину: які документи потрібні і куди бігти