Глава Міністерства внутрішніх справ Баварії Йоахім Германн виступив із пропозицією припинити виплати соціальної допомоги українським чоловікам призовного віку, які перебувають у Німеччині як біженці.

Про це повідомляє видання Bild. Герман пояснив свою позицію тим, що з 980 тисяч українських біженців, прийнятих Німеччиною, принаймні 200 тисяч є чоловіками призовного віку, які могли б захищати свою країну на фронті.

Виплати: джерело: YouTube
Виплати: джерело: YouTube

Він вважає, що ці чоловіки мають служити в українській армії, а не ухилятися від призову, користуючись притулком у Німеччині. Герман заявив:

[quote author=""]"Не повинно бути, щоб ми прийняли їх і таким чином дали можливість ухилитися від призову. Найменше, що ми можемо зробити, це не виплачувати допомогу чоловікам, фактично зобов'язаним проходити військову службу на своїй батьківщині і потрібні там для захисту миру та свободи». Не може бути жодних бонусів для дезертуючих", - сказав міністр.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Чоловік із жінкою / фото: Freepik
Чоловік із жінкою / фото: Freepik

Він підкреслив, що не може бути жодних бонусів для тих, хто ухиляється від виконання свого обов'язку перед батьківщиною. Ця пропозиція викликала обговорення у суспільстві та політичних колах, оскільки торкається важливої ​​теми підтримки біженців та їх зобов'язань перед країною походження.

Однак Герман наполягає на тому, що припинення виплат соціальної допомоги є справедливим заходом для тих, хто має захищати свою країну під час війни.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Вам буде цікаво дізнатися у чергах у ТЦК стояти більше не потрібно: українцям презентували нову послугу