У випадку воєнного стану, відповідно до законодавства, на війну можуть бути мобілізовані чоловіки віком від 18 до 60 років, незалежно від їхнього досвіду військової служби. Але як визначається, хто і коли відправляється на фронт.

Про це пише портал Новини Pro.

За словами керівника ТЦК, полковника Сергія Павлова, першими на фронт відправляються ті, хто має військовий досвід або хоча б мав досвід служби.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

У таких випадках людей негайно направляють до бойових військових частин. Тим, хто ніколи не служив, призначають навчання в навчальних частинах. Тривалість навчання для мобілізованих становить принаймні місяць, незалежно від рівня підготовки.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода
Показати ще

Так, ті, хто не має військового досвіду, проходять навчання у навчальних частинах протягом 1-3 місяців. У разі необхідності чоловіків можуть відправити на навчання за кордон, наприклад, до Польщі або Німеччини.

Навчання українських війскових у Польщі, фото: armyinform
Навчання українських війскових у Польщі, фото: armyinform

Разом з тим, розкривається список необхідних речей для мобілізованих, які повинні отримати в навчальному центрі військовому. Проте, при відправленні на навчання до військових чи навчальних частин, мобілізованим слід мати при собі особисті речі, такі як труси та шкарпетки, для забезпечення комфорту і зручності під час перебування у військовому середовищі.

Згідно з висновком юристів, обмеження на використання засобів зв'язку, зокрема телефонів, у ТЦК є незаконним. Наразі з цим питанням звернулися до суду, і вже є приклади виграних справ. Наголошується на важливості захисту своїх прав та незволіканні з вирішенням подібних ситуацій.