Сухопутні війська України поділилися на своїй сторінці у Facebook важливою інформацією про те, як і коли українські юнаки мають вставати на військовий облік.

Відповідно до статті 14 Закону "Про військовий обов'язок та військову службу", щороку з січня по березень усіх хлопців, яким цього року виповнюється 17 років, чекають у районних чи міських центрах комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання.

Клас у школі / фото: Pinterest
Клас у школі / фото: Pinterest

Якщо Ви потрапляєте в цю категорію, потрібно особисто прийти до відповідного центру у строк, вказаний у порядку денному, та принести з собою необхідні документи. Які саме документи є потрібними, визначає Міністерство оборони України.

Але що, якщо з якихось причин Ви не прийшли на облік?

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

У такому разі чекайте на повістку за місцем реєстрації, щоб нагадати про необхідність з'явитися в центр і пройти процедуру постановки на облік.

Важливо розуміти, що постановка на військовий облік не стосується поточних мобілізаційних заходів. Тобто, реєстрація – це обов'язкова процедура, яка проводиться щороку для всіх 17-річних хлопців.

За словами Сухопутних військ, така система дозволяє Україні ефективно управляти своїми кадровими ресурсами та бути готовими до різних викликів.

Нагадаємо, в якому разі можна відмовитись від повістки: юрист пояснив тонкість мобілізації

Раніше ми писали про те, що клоністам хочуть дати шанс "відкупитися": строгу норму пропонують замінити

Крім того, Знай.ua повідомляв, що в Україні засудили українку за ухилення від мобілізації: як це сталося