Останнім часом все частіше виникає питання про відповідальність кожного громадянина перед Батьківщиною, особливо з боку уряду. І нещодавня "скандальна" подія в Мукачеві висвітлила це питання з новою гостротою.

Місцева мешканка, Ольга Куля, опинилася у вирі юридичних наслідків через свою неуважність до повістки про проходження ВЛК. Незважаючи на те, що вона мала спеціальну медичну освіту і її визнано військовозобов'язаною, жінка проігнорувала виклик до ТЦК.

черги на ВЛК у Києві у Солом'янському ТЦК СП
черги на ВЛК у Києві у Солом'янському ТЦК СП

Порядок денний був доставлений додому 9 квітня, і в ньому чітко вказувалося на необхідність виконання законодавчих вимог щодо військового обліку та надання відомостей про стан здоров'я. Однак Ольга Куля не відреагувала на цей виклик, що призвело до судового розгляду.

Під час судового засідання 13 травня обвинувачена визнала свою провину та попросила призначити їй покарання у вигляді штрафу. Суд врахував, що жінка не мала судимості та не перебувала на обліку у психіатра чи нарколога, що свідчило про її законослухняний характер.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Після ретельного вивчення всіх матеріалів справи суддя Наталія Морозова винесла рішення: Ольга Куля визнана винною в ухиленні від військового обліку та зобов'язана сплатити штраф у розмірі 5100 гривень.

Це рішення може бути оскаржене шляхом подання апеляції.

Нагадаємо, залишать останню сорочку: які речі не вилучатимуть у ухилістів-боржників

Як повідомляв "Знай.uа", українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Знай.ua писав, перевірки інвалідності чоловіків: кого торкнеться сувора процедура