Українські правоохоронці з ДБР викрили масштабну систему катувань ув'язнених. Працівникам колонії на Полтавщині оголошено підозри.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Державного бюро розслідувань (ДБР), а також повідомлення організації "Захист в'язнів України".

Катування ув'язнених, скріншот: Facebook
Катування ув'язнених, скріншот: Facebook

ДБР зазначає, що викрили численні факти тортур ув'язнених у низці регіонів України. Чотирьом службовцям Державної установи "Божківська виправна колонія (№16)" у Полтавській області оголосили підозри за ч. 2 ст. 127 (тортури) КК України.

У ході розслідування було викрито численні факти знущань та побиття ув'язнених у колоніях. Жертвами були майже всі, хто потрапляв до в'язниць.

Популярні новини зараз
Ощадбанк порадував клієнтів приємною новиною: чого очікувати українцям Ухилянтів готують до тюремних нар: судді дадуть жорсткий термін Війська Кім Чен Іна можуть увійти в Україну: чому потрібно "насторожитися" через союзництво РФ-КНДР Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ
Показати ще

Катування ув'язнених, скріншот: Facebook
Катування ув'язнених, скріншот: Facebook

"Новоприбулим погрожували поселенням серед "відкинутих суспільством" ув'язнених і били доти, доки не ламали волю і змушували беззаперечно виконувати будь-які вказівки. Наразі перевіряється інформація навіть про факти смерті від побоїв", – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, після прибуття в колонію ув'язнені проходили жорстку процедуру приймання, їх змушували прибирати підлогу, знімаючи цей процес на відеокамеру. У разі відмови жертв били руками, ногами, гумовими палицями, ціпками, викручували руки тощо. Зафіксовано факт завдання більш ніж 200 ударів по одному із засуджених.

ДБР отримало відео, де зафіксовано момент завдання тяжких тілесних ушкоджень одному з новоприбулих в'язнів "Божківської виправної колонії".

Чиновникам колонії, яким оголосили підозри, загрожує до 10 років за ґратами. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, українців попередили про небезпеку: дивні повідомлення не принесуть нічого доброго.

Раніше повідомлялося, що російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську.

Також, полюють на волонтерів і розстрілюють цивільних — представник Нацполіції про звірства росіян у Харківській області.