Під час нового дослідження вчені виявили, що ймовірність померти від інсульту у людей, які багато заробляють набагато менше. У тих, хто має високі доходи, цей ризик є нижчим на 32% порівняно з людьми, які мають низький рівень доходу.

В рамках нової роботи було проаналізовано дані 6901 пацієнта з інсультом в університетській лікарні Сальгренська у Гетеборзі.

Метою дослідження було вивчити вплив про соціальних детермінант здоров'я на виживання після інсульту. Про це пише GSMinfo.

Апарат МРТ, скріншот: YouTube
Апарат МРТ, скріншот: YouTube

Фахівці звертали увагу на чотири чинники. Це місце проживання, країна народження, освіта та дохід.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

До несприятливих факторів належало проживання в зоні, класифікованій владою як вразлива, зона ризику або особливо вразлива зона, народження за межами Швеції чи Європи, низька освіта та низький дохід.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

При одному несприятливому факторі ризик смерті після інсульту був вищим на 18%, а при двох-чотирьох несприятливих факторах – на 24% порівняно з відсутністю несприятливих факторів.

Крім того, аналіз показав, що існує зв'язок між підвищеним ризиком смерті після інсульту та додатковими факторами ризику: відсутністю фізичної активності, діабетом, зловживанням алкоголем та фібриляцією передсердь.

Нагадаємо, вбив 19 школярів через азарт у Call of Duty: батьки загиблих подали до суду на Activision та Instagram.

Раніше повідомлялося, ніколи не використовуйте флешку для цього: правила використання USB-накопичувача.

Також, дві найкращі JRPG 2024 тепер доступні за знижкою: де купити.