З'явилася інформація, що на порталі електронних державних послуг Дія незабаром запустять нову функцію. Йдеться саме про електронне бронювання. Функціоналом цієї функції зможуть користуватися компанії.

Про це заявила заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Чорногоренко.

Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", скріншот: Facebook
Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", скріншот: Facebook

"Міністерство оборони вважає, що електронне бронювання необхідно запустити якнайшвидше. Так вийшло, що цим треком займаються Мінекономіки та Мінцифра... На порталі "Дія" буде запущено функціонал електронного бронювання", - заявила вона.

Вона розповіла, що, на думку Міноборони, всі компанії, які бронюватимуть працівників через електронний ресурс, "мають користуватися позитивною дискримінацією".

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

"Це має бути автоматична поступка: швидко, без додаткових візитів до ТЦК", - заявила Чорногоренко.

Реєст військовозобов'язаних, фото: armyinform.com.ua
Реєст військовозобов'язаних, фото: armyinform.com.ua

За словами чиновника, Міноборони "зробило все, що мало з точки зору готовності єдиного електронного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів".

"Щойно постанову буде проголосовано, я думаю, що десь через три-чотири тижні... для колег, щоб "докрутити" функціонал, і ми запустимося", - заявила Чорногоренко.

Нагадаємо, хто і коли першим вирушає на фронт після мобілізації.

Раніше повідомлялося, чоловікам за кордоном зробили важливе оголошення: не уникнути нікому.

Також, заповіт за кордоном: як швидко та правильно скласти важливий документ.