Жінки віком від 18 до 60 років певних спеціальностей тепер зобов'язані оновити свої військово-облікові дані відповідно до закону про вдосконалення мобілізації (№3633-ІХ).

Це означає, що вони повинні зареєструватися на військовому обліку та отримати відповідні документи протягом 60 днів з моменту набрання чинності цим законом.

Жінки у ЗСУ, Ілюстративне фото
Жінки у ЗСУ, Ілюстративне фото

Процедуру оновлення даних можна виконати в ТЦК та СП, ЦНАП або через електронний кабінет за допомогою програми "Резерв +". Несвоєчасне оновлення даних тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу у розмірі від 17 до 25,5 тисячі гривень під час дії військового стану.

Навіть жінки, які працюють у медичній та фармацевтичній сферах, мають стати на військовий облік. Вони мають звернутися до ТЦК та СП та пройти процедуру медичного огляду для визначення придатності до проходження служби.

Популярні новини зараз
Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Жінки в ЗСУ, фото: ukrinform
Жінки в ЗСУ, фото: ukrinform

Зміни у законодавстві також виключили можливість працевлаштування без військового квитка для жінок-медиків, наголошуючи на необхідності стати на облік до ТЦК та СП.

Керівники установ зобов'язані повідомити ТЦК про робітниць з медичною освітою, які не перебувають на військовому обліку. Жінки безробітні та мають медичну освіту повинні також з'явитися до ТЦК та зареєструватися на військовому обліку.

Також ми повідомляли, що у клоністи залишаться без автомобіля: хто має право забирати транспорт.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що ТЦК забороняють користуватися телефоном: українцям розповіли, як захистити себе.

Читайте також: українець порізав вени після "доставки" до ТЦК: спочатку виставили закривавленого за двері, тепер – у розшук