Важливо ще раз нагадати той факт, що після набуття чинності новим законом про мобілізацію, всі чоловіки віком від 18 до 60 років повинні мати при собі військово-обліковий документ. І навіть якщо чоловік оновив дані, але не матиме при собі військово-обліковий документ, йому доведеться заплатити штраф.

Про це стало відомо завдяки заяві прес-секретаря Полтавського обласного ТЦК та СП майора Романа Істоміна у коментарі для одного з українських видань.

Робота ТЦК. Фото:скріншот: Youtube
Робота ТЦК. Фото:скріншот: Youtube

"До законів України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” та “Про правовий режим воєнного стану” внесено зміни. Визначено, що в період проведення мобілізації громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років зобов'язані мати при собі військово-обліковий документ разом із документом, що посвідчує особу, та пред'являти його на вимогу уповноваженого представника ТЦК і СП або поліцейського. Ця норма набула чинності 18 травня цього року, і за невиконання передбачено накладення штрафу від 17 000 до 25 500 гривень", - сказав він.

Черга у ТЦК. Фото:скріншот: Youtube
ТЦК. Фото: скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
"Нічого не буде купувати": відома тарологиня попередила українців про нову зброю росії Українців змусять повернути допомогу – кого заженуть у мінус Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою
Показати ще

Спікер ТЦК пояснює, що додаток, як і витяг з ЦНАПу, не є військово-обліковими документами.

"Для призовників таким документом є посвідчення про приписку до призовної дільниці, для військовозобов'язаних ― військовий квиток чи тимчасове посвідчення. Крім того, постановою Кабміну № 559 затверджено нову форму військово-облікового документа, який, звісно, ​​також може мати при собі громадянин", ― сказав Істомін.

Нагадаємо, з 1 червня військовозобов'язаних чекають важливі зміни: що треба знати.

Раніше повідомлялося, все одно доведеться йти до ТЦК: українцям пояснили важливий нюанс.

Також, ТЦК змінюють методи пошуку: що потрібно знати.