На Тернопільщині розгорівся скандал навколо родини, де батько нібито замкнув свою доньку в психіатричній лікарні з метою уникнути мобілізації. Шокуюча історія стала відомою завдяки відеозверненню, яке опублікувала сама дівчина у соціальній мережі, привернувши увагу правоохоронців.

На відео, яке оприлюднила на своїй сторінці у Facebook громадська активістка, молода мешканка Тернопільщини розповідає, що її батько чинить над нею насильство. Дівчина стверджує, що батько змусив її пройти лікування у психіатричній лікарні, а після цього незаконно оформив опікунство, визнавши її недієздатною через суд. Вона п’ятнадцять разів проходила лікування у психіатричному диспансері та регулярно витримувала побої від власного батька.

"Мій батько використовує мене як інструмент для того, щоб уникнути мобілізації. Він оформив над мною опікунство і змусив пройти лікування у психіатричній лікарні, аби отримати відстрочку," – говорить дівчина у своєму зверненні.

Головне управління національної поліції в Тернопільській області негайно відреагувало на відео. Вони зафіксували заяву та розпочали розслідування, щоб з’ясувати всі обставини цього інциденту. Наразі триває перевірка, за результатами якої буде ухвалено рішення та правова кваліфікація дій батька.

Популярні новини зараз
Чи доведеться чекати заморозків? З якої дати призначать субсидію, якщо подати заяву до 1 липня Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів
Показати ще

Ця резонансна історія вже викликала хвилю обурення в суспільстві. Багато користувачів соціальних мереж висловлюють підтримку дівчині та закликають до справедливого розслідування.

Нагадаємо, ТЦК попередили про повістки 17-річним юнакам: кому надійде запрошення

Раніше ми розповідали, що Не поспішають в ТЦК: більшість українців ігнорують отримані повістки

Також, Українцям розкрили гірку правду про додаток "Резерв+"