З міста Чернігів прийшли і тривожні, і трохи кумедні новини. Нещодавно у місті відбулися події, які нагадають сюжети відомих голлівудських фільмів про пограбування банків.

Так, поліція Чернігівщини розповіла про те, що невідомі зробили довгий підкоп під банк, на світанку, коли у приміщенні нікого не було, вчинили там пожежу та вибух, але забрати понад 5,5 мільйонів гривень не змогли, бо не розрахували потужність вибуху, який і завадив їм пограбувати банк.

Затримання банди грабіжників, фото: Нацпол
Затримання банди грабіжників, фото: Нацпол

Через півмісяця поліцейські затримали підозрюваних. Ними виявилися 40-річний та 42-річний мешканці Запорізької та Миколаївської областей, які, за версією слідства, приїхали до Чернігова грабувати відділення банку.

Як розповіла одному з українських телеканалів речник Чернігівської обласної прокуратури Марина Ющенко, фігуранти справи почали рити підкоп за кілька десятків метрів від багатоповерхівки, суміжної з банком.

Популярні новини зараз
Пекло не покине Україну: коли температура перевалить за 40 градусів Прийдуть до кожної квартири: в Україні стартували жорсткі перевірки від газовиків, можуть "відрізати" Українці з низьким доходом або "нулем" у гаманці отримають по 2 та 3 тисячі гривень Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують
Показати ще

Тунель до банку, фото: Нацпол
Тунель до банку, фото: Нацпол

"Початок підкопу був на території дитячої установи", - повідомила Марина Ющенко.

Тунель до банку, фото: Нацпол
Тунель до банку, фото: Нацпол

За версією слідства поліції, грабіжники-невдахи копали цей підкоп протягом кількох місяців, зміцнили його, він тягнувся від дитячої установи до підвалу суміжного з банком будинку. За даними слідства поліції Чернігівщини, грабіжники через підвал підібралися до підлоги банку, демонтували її, намагаючись викрасти гроші з осередків у депозитарії.

Затримання банди грабіжників, фото: Нацпол
Затримання банди грабіжників, фото: Нацпол

У дитячому закладі, назва якого фігурує у матеріалах кримінального провадження, навідріз відмовилися коментувати те, як так вийшло, що там не бачили підозрілих осіб, які поруч копають практично шахту.

Ось як про цей злочин написав на своїй сторінці в соцмережі заступник голови Нацполіції України Андрій Небітов: "Зловмисники вирішили пограбувати банк. Кілька місяців готувалися: зробили підкоп завдовжки 20 метрів і планували проникнути в приміщення та вкрасти кошти, а потім підпалити дах і димову завісу. від пожежі вийти через тунель непоміченими. Але... не вдалося.

За його словами, кримінальна поліція Чернігова, Дніпра, Запоріжжя та Миколаєва спільно з Департаментом карного розшуку встановили та затримали підозрюваних. Обидва раніше були засуджені за незаконне зберігання зброї, розбійні напади та інші корисливо-насильницькі злочини.

Резюмуючи, Андрій Небітов додав із часткою гумору: "Наразі обом затриманим слідчими оголошено підозри у скоєнні злочинів за двома статтями Кримінального кодексу: умисне пошкодження майна шляхом вибуху та замах на крадіжку. Ось так, нелегкими рухами лопати, подільники власноруч заробили собі у в'язницю терміном до 12 років. Такі таланти пропадають..."

У свою чергу, в поліції Запорізької області нам повідомили, що один із фігурантів – людина з багатим кримінальним минулим, яка промишляла злочинами на півдні України.

Про нього поліцейські кажуть, що він неодноразово судимий, зокрема за розбійні напади та вбивство, а минулого року його затримали в Херсоні за підозрою у скоєнні розбійного нападу, вживає наркотики.

Суд обрав обом підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, але принаймні один з них не визнав своєї провини.

Нагадаємо, збіг? Польські журналісти знайшли коріння Путіна в союзниках Гітлера.

Раніше повідомлялося, що фотограф випадково розкрив справу про вбивство 10-річної дівчинки одним своїм знімком: все сталося випадково.

Також, справу потерпілих під час Майдану закрили, відпустивши винних: "Вийшло, що не спійманий - не злодій".