Працівники Мукачівського ТЦК та СП на Закарпатті зупинили вантажівку з ліками і почали перевіряти 23-річного водія, хоча він не підлягає мобілізації. Через це зірвалося постачання важливих ліків для людей з ВІЛ та раком.

Правозахисник Дмитро Шерембей повідомив, що водій пояснив, що везе ліки, які повинні зберігатися в холоді, щоб не зіпсуватися. Співробітники центру змусили водія пройти медичну комісію і вручили йому повістку на наступний день, хоча він не підлягає мобілізації через вік.

Водій був змушений повернутися до Києва, а ліки не доїхали до місця призначення. Ліки більше шести годин перебували в машині без водія і могли зіпсуватися, якби в автомобілі закінчилося паливо або зламалась система охолодження.

Це могло поставити під загрозу життя людей, які залежать від щоденного прийому цих ліків. Шерембей наголосив, що такі дії незаконні і можуть паралізувати систему медичних поставок, від якої залежать життя багатьох людей.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Він вимагає, щоб дії Мукачівського центру були розглянуті, оскільки вони порушили закон і поставили під загрозу життя пацієнтів. Він написав листа Міністру охорони здоров'я Віктору Ляшку, просячи разом із Командуванням Сухопутних військ ЗСУ терміново створити план, щоб водії медичних і гуманітарних вантажів могли працювати без проблем.

"Загалом ця історія разом з іншими випадками актуалізує питання про доцільність існування ТЦК в тому вигляді як вони є. Я вважаю що ми можемо передати їх функції на рівень бригад і батальйонів, які є більш мотивованими. Рівень бригад і батальйонів — це більший рівень довіри, більша мотивація та той же обсяг роботи, який зараз робить ТЦК по суті дублюючи функціонал. ТЦК - це прошарок, який по факту демотивує і що найстрашніше нерідко бере гроші, стаючи джерелом корупції. Як тільки бригади та батальйони напряму будуть працювати з населенням, ми статистично побачимо зростання кількості добровольців", - резюмував Шерембей.

Офіційна реакція ТЦК У Закарпатському обласному ТЦК та СП підтвердили, що вони дійсно доставили 23-річного водія до центру комплектування, бо він не мав військових документів.

Нагадаємо, українцям пояснили, коли ТЦК припинять "полювання" на чоловіків на вулицях: "Ми самі винні..."

Раніше ми писали про те, що сімейка в Одесі вирішила відродити рабство: "Пістолет був біля скроні"

Вам буде цікаво дізнатися придатних до служби поділять на 4 категорії: в якій ви опинитеся ви