Військові пенсії - це фінансова допомога, яку отримує людина після закінчення військової служби. Це допомагає їй підтримувати себе після завершення військової служби. Варто зазначити, що ця пенсія - це винагорода за службу в армії, а не благодійна або соціальна допомога.

Тепер, щодо призначення та виплати цих пенсій. Після звільнення зі служби військовослужбовцям призначають військові пенсії, які вони отримують регулярно.

Військові пенсіонери
Військові пенсіонери

Однак існує кілька ситуацій, коли ця виплата може продовжуватися, навіть якщо особа знову приймається на службу. Наприклад, якщо її викликають на службу в разі мобілізації або призову резервістів, її пенсія не припиняється.

Також, якщо людина укладає контракт на службу під час особливого періоду (наприклад, криза або військова операція), вона продовжує отримувати пенсію.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Військові пенсіонери, фото: volynnews.com
Військові пенсіонери, фото: volynnews.com

Коли військовослужбовець виходить у відставку після повторного прийняття на службу, його пенсія обчислюється з урахуванням часу, який він знову витратив на службу.

Але є й інший важливий аспект. Якщо новий розмір пенсії, яку отримує цей військовослужбовець, буде меншим, ніж та, яку він отримував до повторного прийняття на службу, йому виплачується пенсія у розмірі, який він отримував раніше.

Також наш портал інформував, як довго в Україні вручатимуть повістки на вулиці: колишній голова Генштабу дав відповідь

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що додаткова винагорода для військовослужбовців: за яких умов виплатять 1 мільйон гривень

Вам буде цікаво дізнатися довелося відкрити вогонь: співробітника ТЦК атакував розлючений натовп