Варто одразу нагадати нашим читачам, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбувається загальна мобілізація. Так, в Україні роздавати повістки, у такому вигляді, як це відбувається зараз, представники ТЦК та СП будуть доти, доки триватиме війна.

Про це одному з українських телеканалів заявив колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов.

Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook
Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook

"Мобілізаційні процеси триватимуть, доки триватиме повномасштабна російсько-українська війна. Українській армії потрібні різні типи ресурсів. У тому числі й людські. Це певною мірою може звучати цинічно, але найвагоміший чинник, який забезпечує успіх на полі бою, — це навчений , забезпечений та мотивований український військовослужбовець", - каже Владислав Селезньов.

За його словами, щоби на полі бою з'явилися саме такі особи, їх потрібно мобілізувати, забезпечити проходження відповідної підготовки та перепідготовки, провести бойове злагодження, забезпечити уніформою, зброєю, технікою.

Популярні новини зараз
У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Позбавлять прописки без вашого відома – хто ризикує стати "безхатьком" Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось
Показати ще

Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook
Спілкування з ТЦК, скріншот: Facebook

Також Селезньов переконаний, що ніхто не має права на порушення закону і цей процес торкнеться всіх. Тому, продовжив він, громадянам потрібно свідомо дотримуватись норм законодавства про мобілізацію, а представники ТЦК та СП точно не мають повноважень застосовувати фізичну силу.

Екс-спікер Генштабу додав, що останнє нерідко можна побачити на багатьох відео, що є серйозною проблемою. У разі таких незаконних дій, переконаний Селезньов, має бути передбачена адміністративна, дисциплінарна чи кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, депутат запропонував збільшити термін оновлення даних до 150 днів: "Ми вимагатимемо".

Раніше повідомлялося, хто і коли першим вирушає на фронт після мобілізації.

Також, чоловікам за кордоном зробили важливе оголошення: не уникнути нікому.