Військовозобов’язані, які перебувають за кордоном і мають статус "у розшуку" в додатку "Резерв+", мають повернутися додому та оновити свої військові дані в територіальних центрах комплектування. Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін під час телемарафону.

Лазуткін зазначив, що передусім це стосується тих, хто завантажив додаток "Резерв+", але порушив правила військового обліку: "Передусім тим, хто застосунок “Резерв+” скачав, але там статус “У розшуку” з’явився і якщо людина порушила правила військового обліку. Тобто, наприклад, знялася з обліку в одному місті, а в іншому не стала. Або не стала взагалі – виїхала, коли їй ще не було 17 років, а от зараз прийшов час. І так далі. Є низка причин".

ТЦК / фото: скріншот Youtube
ТЦК / фото: скріншот Youtube

За його словами, ці люди повинні з'явитися до ТЦК для оновлення своїх даних. Хоча він визнав, що лише невеликий відсоток українців, які перебувають за кордоном, можна буде залучити до мобілізаційних процесів, однак підкреслив важливість дотримання законодавства.

Українці, які знаходяться за кордоном, залишаються громадянами України і на них розповсюджується відповідне законодавство. Лазуткін також зазначив, що більшість цих людей не планує повертатися в Україну, але наголосив на важливості виконання військових обов'язків.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних
Показати ще

"Нагадаю, що українці за кордоном так чи інакше залишаються нашими громадянами, і законодавство на них розповсюджується. Юнаки, яким виповнилося 17 років, мають стати на військовий облік. Така вимога є, вона стосується і тих, хто знаходиться за кордоном. Якщо ці люди планують і надалі бути громадянами України, пов'язують майбутнє з нашою країною, то це варто зробити. Треба стати на облік у ТЦК і СП", - заявив речник Міноборони.

Нагадаємо, Розшифровка військового квитка: що означають літери та цифри

Раніше ми повідомляли: Готуйтесь до затримання: у яких випадках поліція може повезти чоловіка до ТЦК

Також, Вручення повістки поліцією на дорозі: адвокат пояснив важливі правила