Звичайна ситуація, поліцейські зупиняють чоловіка, який не має при собі військових документів. Якщо це перший раз, коли поліцейські стикаються з цією особою, і вона має при собі лише особистий документ, що посвідчує її особу, але не має військового квитка, то поліцейські записують цю інформацію і надсилають її відповідним службам для подальшого розгляду.

Якщо немає жодного повідомлення про цю особу від ТЦК та спецпризначенців, то поліцейські не мають права затримувати її.

Перевірка документів, скріншот: YouTube
Перевірка документів, скріншот: YouTube

У випадку, якщо до поліцейського підрозділу надійшло повідомлення про цю особу від ТЦК та СП, то поліцейські можуть затримати її та передати до відповідних служб для подальшого розслідування.

Якщо особа не має ніяких документів при собі, то поліцейські можуть затримати її для встановлення особи, але не довше, ніж на три години, після чого вона повинна бути звільнена або передана відповідним службам для подальшого розгляду.

Популярні новини зараз
Ці Знаки Зодіаку вже зараз отримають у житті все, що хотіли: кому дуже пощастило Як уникнути арешту майна: чому переписка на родичів може виявитися поганим варіантом Енергетики проводять рейди по домівках споживачів: кому загрожують серйозні проблеми Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90%
Показати ще

Перевірка документів, скріншот: YouTube
Перевірка документів, скріншот: YouTube

Поняття "поквартирний обхід" законодавчо не визначено. Тому поліцейські діють згідно з Конституцією та законами України. Якщо є підстави вважати, що людина скоїла правопорушення, поліцейські можуть вживати заходів для встановлення її місцезнаходження та затримання.

Якщо особа намагається втекти, поліцейські можуть використати фізичну силу або спеціальні засоби, такі як кайдани або кийки, але це може бути зроблено лише у випадку активного спротиву з боку особи.

Нагадаємо, повістки у маршрутках: українець розповів, як "попався" на Київщині

Раніше ми писали про те, що надобиться ще один документ: в уряді вигадали нову умову для отримання відстрочки від мобілізації

Крім того, Знай.ua повідомляв, співробітники ТЦК порушують правила: українців попередили – кому скаржитися