В Україні триває війна та загальна мобілізація. Кожному військовозобов'язаному призовного віку від 18 до 60 років може бути вручено повістку.

Адвокат Антон Болтик розповів, що у разі неправомірних дій працівників ТЦК щодо призовників чи військовозобов'язаних необхідно фіксувати на камеру їх дії.

ЗСУ. Фото Генштаба
ЗСУ. Фото Генштаба

Юрист також звернув увагу на те, що потрібно вимагати у працівників ТЦК показати вам документи, які надають їм право на вручення повісток.

Про це Болтик розповів в інтерв'ю Новини.LIVE.

Популярні новини зараз
Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

"Обов'язково потрібно встановити особу, яка, можливо, може якимось чином порушити ваше право. Шляхом висунення певної вимоги щодо пред'явлення для ознайомлення таких документів. По-перше, необхідно ознайомитися з розпорядженням ТЦК щодо оповіщення призовника та військовозобов'язаних громадян службового посвідчення. вони мають певну процедуру, вони повинні мати при собі відповідний документ, який підтверджує, що ця особа є співробітником ТЦК та СП" , - зазначив адвокат.

ЗСУ. Фото: скриншот Youtube
ЗСУ. Фото: скриншот Youtube

За його словами, також можна попросити надати відповідне розпорядження на здійснення тих чи інших функцій, простими словами — доручення.

Крім того, додатково має бути наказ коменданта, без нього вручення повістки є незаконним.

Юрист також розповів українцям, що після фіксації правопорушень працівників ТЦК, ви повинні повідомити про це гарячу лінію Міноборони України, або безпосередньо викликати поліцію для фіксації.

"Але необхідно це зафіксувати написати відповідне звернення письмово та надати докази, які будуть наявні, що підтверджують такі обставини. Ось такий базовий момент, який необхідно зробити" , - додав Болтик.

ЗСУ. Фото Генштаба
ЗСУ. Фото Генштаба

Нагадаємо, чи можуть працівники ТЦК примусово забирати чоловіків із вулиці на перевірку: адвокат здивував відповіддю.

Раніше ми повідомляли, чи потрібно жінкам встановлювати програму "Резерв+".