Останнім часом в Україні активно обговорюється питання щодо можливості подовження терміну оновлення персональних даних для військовозобов'язаних. У Міністерстві оборони України пояснили, чи варто чекати на додатковий час для виконання цієї важливої процедури.

Речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону запевнив, що підстав для подовження терміну оновлення персональних даних наразі немає. Лазуткін зазначив, що процес оновлення даних триває успішно, і застосунок "Резерв+" працює стабільно.

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

"Насправді зараз триває оновлення даних. У застосунку "Резерв+" вже немає якихось збоїв. Якщо були у перші дні зависання, щойно запустився цей застосунок, через технічні проблеми, через певне перевантаження, тому що дуже багато людей вирішили це спробувати зробити в електронному вигляді в своєму смартфоні, зараз таких проблем немає", - зазначив Лазуткін. Він також додав, що кожен військовозобов'язаний може легко оновити свої дані через цей застосунок.

Застосунок "Резерв+". Фото з відкритих джерел
Застосунок "Резерв+". Фото: Фокус

Популярні новини зараз
Українцям стане складніше переоформити авто: що зміниться Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес
Показати ще

Проте, Дмитро Лазуткін не виключає можливості форсмажорних обставин, які можуть вимагати подовження терміну оновлення даних. Це буде залежати від того, як швидко і в якому темпі будуть продовжувати оновлювати свої дані ті, хто мають це зробити - резервісти, призовники і військовозобов'язані.

"Залежатиме від того, в якому темпі надалі будуть продовжувати оновлювати свої дані ті, хто мають це зробити - резервісти, призовники і військовозобов'язані", - додав речник оборонного відомства.

Міністерство оборони України закликає всіх військовозобов'язаних активно використовувати застосунок "Резерв+" для своєчасного оновлення своїх даних.

Нагадаємо, ВЛК за новими правилами: що змінилося для військовозобов’язаних українців з червня

Раніше ми розповідали, що Доставлятимуть у ТЦК прямо з робочого місця: що зміниться для військовозобов’язаних на підприємствах

Також, Військовослужбовці можуть легально виїхати з України: названо умови